• Türkçe
  • Deutsch

Almanca Hazırlık Okulu Sınavları Bilgilendirmesi ve Dikkat Edilecek Hususlar

Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin dikkatine;

14 - 17 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hazırlık Okulu sınavlarında; sınava gireceğiniz bina ve salon isimlerini aşağıdaki gibidir.

Almanca Yeterlilik Sınavı: 14 Eylül 2020 Pazartesi - 13.00
Almanca Seviye Tespit Sınavı: 17 Eylül 2020 Perşembe - 09.30

Bina: Mühendislik Binası
Salonlar: B307, B308, B309, B310,B311.

COVID-19 Salgını nedeniyle sınav süresince kampüste ve Öğrenci Yurtlarında alınan önlemleri aşağıda önemle dikkatinize sunuyoruz.

KAMPÜSE GİRİŞ VE SALONLARA YÖNLENDİRME

1. Kampüse girişlerde üst ve alt kapıda HES Kodu sorgulaması yapılacaktır. Tüm öğrenci ve velilerimizin cep telefonlarına Sağlık Bakanlığı ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasını indirmelerini rica ederiz.
  2. HES Kodu Sorgulaması Risksiz öğrencilerimiz, kampüse giriş yaptıktan sonra görevlilerin yönlendirmeleriyle sınav salonlarına alınacaktır.
  3. Velilerimizin sınav süresince bina içlerinde değil, kampüsteki açık alanlarda beklemelerini rica ederiz.
  4. HES Kodu Sorgulaması Riskli olan öğrencilerimiz, durumlarını belgeleyen HES Sorgulama Sonucu  ve ilgili sağlık kurumu belgesini neslihan.giray@yeditepe.edu.tr e-posta adresine iletmelidirler. Bu durumda olan öğrencilerimiz için karantina süreleri bitiminde Almanca Hazırlık Okulu Koordinatörlüğü tarafından yeni bir sınav takvimi oluşturulacaktır.

ÖĞRENCİ YURTLARINDA KONAKLAMA

1. 14 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek Hazırlık Atlama Sınavına girecek öğrencilerimizin yurt girişleri 13 Eylül 2020 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir.
  2. Yurt binalarına yerleştirme işlemleri esnasında HES Kodu Sorgulaması yapılacaktır. HES Kodu Sorgulaması Risksiz olan öğrencilerimiz ve aileleri Meydan Kız Öğrenci Yurdu ve Erkek Öğrenci Yurdunda konaklayabileceklerdir.
  3. Her iki sınava da girecek olan öğrencilerimizin ve ailelerin en geç 19 Eylül 2020 Cumartesi günü yurttan ayrılmaları gerekmektedir.

DÖNEM İÇERİSİNDE KULLANILACAK DERS MATERYELLERİ

Dersler başlamadan gerekli ders kitapları satın alınmalı ve ders başladığında hazır olmalıdır. Kitapları Beyoğlu’ndan satın alabilirsiniz. Türk Alman Kitapevi, Beyoğlu İstiklal caddesi No:237(34431)/ İstanbul.

Başlangıç sınıfında A1 ilk 3 ay işlenecek ders kitapları:

Menschen A1: Deutsch als Fremdsprache/ Kursbuch mit DVD-ROM
​Hueber Verkag, ISBN: 978-3191019013

Menschen A1: Deutsch als Fremdsprache/ Arbeitsbuch mit 2 Audio-CDs
Hueber Verlag, ISBN: 978-3191119010

A2 Kuruna yine ‘Menschen’ serisinin A2 Kursbuch ve Arbeitsbuch kitapları ile  devam edilecektir. Dolayısı ile bu kitaplar da ilk kitaplarla beraber satın alınabilir.

Bir üst sınıfta (B1) ilk 3 ay işlenecek ders kitapları:

Menschen B1: Deutsch als Fremdsprache/Kursbuch mit DVD ROM
Hueber Verlag, ISBN:978-3191019037

Menschen B1:  Deutsch als Fremdsprache/ Arbeitsbuch mit 2 Audio-CDs
Hueber Verlag, ISBN:978-3191719036

Not: İlgili kaynakların orjinal olması zorunludur, kaçak basılmış olan yayınlar kabul edilmeyecektir.

Kampüs içinde maske kullanımı zorunludur. Tüm bina ve yurt girişlerinde üniversitemiz laboratuvarlarında üretilen dezenfektanlar, hijyen paspasları öğrenci ve velilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Salgın yönetimi, son derece titizlikle planlanması ve eksiksiz uygulanması halinde başarıya ulaşabilen bir süreçtir. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm mensuplarımızın sağlığının korunması en temel önceliğimizdir. Bu nedenle kampüste uygulayacağımız kuralları Üniversite Hastanemizde pandemi sürecinde aktif görev alan uzman doktorlarımızdan oluşan Bilim ve Danışma Kurulu Üyelerimizin değerli katkılarıyla hazırladık. Tüm öğrenci ve velilerimize kurallara uyum konusunda gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.