Elektronik teknolojisi, giderek artan hızla hayatımızın her alanına girmiştir. Her türlü bilişim sistemlerinde, iletişim ve haberleşme araçlarında; müzik, ses ve görüntü sistemlerinde; hava, deniz ve kara ulaştırma araç sistemlerinde ve akıllı bina sistemlerinde, tüm enerji üretim, enerji iletim, enerji dağıtım ve endüstriyel üretim sistemlerinde elektrik ve elektronik yapılar yaygın olarak kullanılmaktadır.
Enerji üretim ve iletim sistemleri, uydu haberleşmesi, cep telefonu ve bilgisayar elektroniğin yer aldığı çok kritik sistemlerin bazılarıdır. Elektronik Teknolojileri, kablosuz iletişimin ve internetin, ileri teknolojik telefonların, daha güçlü bilgisayarların, daha gelişmiş yüksek hızlı modemlerin tasarlanması ve geliştirilmesinde, enerji ve endüstri otomasyonunda hayati öneme sahiptir. Elektronik yetkinliğine sahip elemanlar, en yaratıcı ve zor işleri başaran modern teknolojilere öncülük eden çalışmalarda yer alırlar. Bu gelişmelere uyum sağlayacak ve ileri götürecek yetkin eleman ihtiyacının karşılanması, ülkemizin bölgesel ve küresel bir güç olma amacını kuvvetlendirerek katma değer yaratacaktır.
Program Eğitim Amaçları
- Program, enerji sektöründe elektrik ve elektronik cihazların, sistemlerin ve çözümlerin çalışma prensiplerini, sektörle iş birliği içinde uygulamalı olarak ele alan bir program olarak tasarlanmıştır.
- Öğrenciler, teorik ve uygulamalı eğitimi birlikte alarak sektörün bu konudaki eleman ihtiyacının karşılayabilecek şekilde eğitilmektedir.
- Mezunlar, enerji sektöründe, elektrik ve elektronik sistemlerin montajı, bakım ve onarımı konularında yetkin, elektrik ve elektronik sistem ve donanımları ve özelliklerini bilen, bilgisini elektrik ve elektronik sistem ve donanımlara uygulayabilen Uzman Tekniker olarak kariyerlerine başlamaktadır.
Programda, elektrik ve elektroniğin temel prensipleri, elektrik ve elektronik donanım montajı, bakım ve onarımı, ölçü aletleri, bilgisayar kullanımı ve bilgisayar destekli çizim-tasarım programları kullanarak (CAD/CAM veya e-Plan, vb), elektrik ve elektronik devre şema çizme ve okuma, sanayi makinelerinin bilgisayar ile elektronik olarak kontrolü, teknik rapor hazırlama, proje hazırlama konuları işlenmektedir.
Öğrencilerimizin teorik bilgi edinmeleri yanısıra uygulamalar konusunda da beceri kazanmalarını sağlamak üzere laboratuvarlarımızda Temel Seviye Dijital Elektronik, 8086 / 88 Mikroişlemci, Endüstriyel Sensörler, Yürüyen Bant,Prozes ve Scada, PLC ve Ardunio Eğitim Setleri ile elektrik-elektronik ölçme cihazları ile uygulamalı eğitimler yapılmaktadır. Ayrıca ders saatleri dışında uzman teknikerlerimizin rehberliğinde etüt olanakları sunulmaktadır.
Vizyon
Elektrik/Elektronik, Enerji sektöründe mevcut ve yeni teknolojileri izleyip başarıyla uygulayacak, yaratıcı, araştırmacı, üretken, teorik bilgi ile pratik uygulamaları birleştirebilecek, iş hayatına hazır Elektronik Teknikeri yetiştirmek
Misyon
Elektrik/Elektronik, Enerji sektöründeki tüm süreçlerde görev alabilen, işverenlerin kariyer başlangıcında tercih edecekleri mezunları yetiştiren, güncel eğitim yöntemlerini meslekten uzmanlar ile geliştiren, örnek alınacak lider eğitim kurumu olmak
Kariyer Olanakları
Mezunlarımız; bilişim, elektronik, haberleşme, enerji (üretim, iletim, dağıtım), enerji, e-tasarım, elektromanyetik alanlar ve dalgalar, kontrol ve otomasyon gibi konuların ele alındığı sektörlerde aranan Elektronik Teknikeri unvanıyla programımızdan mezun olmaktadır.
- Çift Anadal / Yandal Olanakları
- Mekatronik
- Otomotiv Teknolojileri
- Internet ve Ağ Teknolojileri
- Programımızdaki öğrencilerin
- Sıralamadaki ilk %10 öğrencimiz %100 bursludur
- Kalan tüm öğrencilerimiz %50 bursludur.