• Türkçe
  • English
  • Deutsch

İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı

Endüstri 4.0 ve paralelinde gelişen teknolojilerle birlikte dijital dünya sürekli olarak ilerlemekte ve bu ilerleme,dijital çözümlere olan ihtiyacı arttırmaktadır. Bu nedenle Türkiye gibi dijital çağa hızla ayak uyduran ülkelerde, her geçen gün daha da önem kazanan yazılım geliştirme, ağ sistemleri kurma ve yönetme, donanım desteği sağlama ve internet güvenliği gibi konularda genç, dinamik uzmanlara olan talep de artmaktadır.
 

Program Eğitim Amaçları:

  • İşyerindeki IT ihtiyaçlarını analiz ederek bakım ve onarımını yapmayı, ağ programlama işlemlerini gerçekleştirmeyi, sistemleri yedeklemeyi ve güncellemeyi yapabilecek IT Tekniker olmasını hedeflemektedir.
  • Mesleki gelişimlerini Türkiye’de Lisans veya Almanya’da eğitimlerine devam ederek sürdürebilir.
  • İnternet altyapısı, donanımı, ağ işletim sistemleri, aktarım ve sunucu donanımlarının kurulumu ve yönetimi konularında yetkinlik kazandırarak aranan IT Teknikerleri olarak yetişmesini sağlamak.

Programımızın müfredatında yer alan direkt Firma çalışanlarının verdiği marka derslerimiz, sektörle iş birliği çerçevesinde yürütülmekte ve öğrencilerimiz, sektör temsilcileriyle doğrudan tanışarak ilk yıldan itibaren iş dünyasına adım atmaktadır. Başarılı öğrencilerimiz, ulusal ve uluslararası iş birlikleri sayesinde Erasmus Stajı gibi fırsatlar elde edebildikleri gibi tüm öğrencilerimiz okulun son döneminde Türkiye veya Almanya’daki farklı sektörlerde mesleki işyeri uygulaması ve proje çalışması yaparak kariyerlerine hazırlanmaktadır. İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı, sektör tecrübesine sahip güçlü bir eğitim kadrosu ve donanımlı laboratuvarlarıyla öğrencilerimizi geleceğin teknoloji dünyasına hazırlamaktadır. Siz de bu heyecan verici alanda kariyer yapmayı hedefliyorsanız, İnternet ve Ağ Teknolojileri Programının sunduğu
kapsamlı eğitim programı ile meslek hayatınıza bir adım önde başlayabilirsiniz.
 

Misyon
İnternet ve ağ teknolojileri alanlarında bilgi ve beceri sahibi, dijital uygulamalara hâkim, üretken, teorik altyapı ve pratik uygulamaları birleştirebilecek, etik ve sorumluluk sahibi, iş hayatına doğrudan hazır nitelikli IT Tekniker yetiştirmek.
 

Vizyon
Bilişim ve yapay zekâ eğitiminde öncü ve yenilikçi çözümler üreten, işverenlerin kariyer başlangıcında tercih edecekleri mezunları yetiştiren, güncel eğitim yöntemlerini meslekten uzmanlar ile geliştiren, örnek alınacak lider eğitim kurumu olmak.
 

Kariyer Olanakları
Endüstri 4.0 ile dijital dönemde, yazılım geliştiriciler, web tasarımcıları, veri tabanı yöneticileri, proje yöneticileri ve uygulama geliştiricileri, tüm sektörlerde sürekli en çok aranan profesyoneller haline gelmiştir. Mezunlarımız, ilgi duydukları alanda uzmanlaşarak bilgisayar programcısı, yazılım geliştiricisi, sistem tasarımcısı ve yöneticisi, sistem analizcisi, ağ yöneticisi, IT uzmanı, veri tabanı sistemleri uzmanı, web tasarım uzmanı, bilişim güvenliği uzmanı gibi pozisyonlarda kendilerini sürekli geliştirerek kariyerlerinde ilerleme fırsatı bulacaklardır.

  • Çift Anadal / Yandal Olanakları
  • Mekatronik
  • Otomotiv Teknolojileri
  • Elektronik Teknolojileri
  • Programımızdaki öğrencilerin
  • Sıralamadaki ilk %10 öğrencimiz %100 bursludur
  • Kalan tüm öğrencilerimiz %50 bursludur.

Programdan Mezun Olacakların Nerelerde İstihdam Edilebilecekleri

  1. Microsoft iş ortakları
  2. HP iş ortakları
  3. Cisco iş ortakları
  4.  KOBİ’lerin bilgi işlem bölümleri
  5. Büyük firmaların bilgi işlem departmanları
  6. Kamu kurumları
  7. İnternet servis sağlayıcılar
  8. Ağ/sistem destek firmaları
  9. Bilişim teknolojileri eğitim ve danışmanlık firmaları
  10. Freelance (serbest)

Programın Öğrenme Kazanımları

  1. Bilgisayar Programcılığı alanında problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, algoritma çıkarma, modelleme ve çözme becerisine sahip olur.
  2. Bilişim ve internet teknolojileri kavramları ile internet bağlantı yöntemlerini bilir, web tabanlı programlar geliştirebilir, web sitesi tasarımı yapabilir.
  3. İnternet ve Ağ teknolojileri  ile ilgili uygulamalar için gerekli olan  programlama dillerini, yeni  yöntemleri ve bilişim teknolojilerini belirleme ve etkin kullanabilme becerisini kazanır
  4. Ortaya konan problemin algoritmik çözümünü güncel programlama dilleri ile kodlayabilir.
  5. Veritabanı kavramlarını ve türlerini tanımlayarak veritabanı uygulamalarında yapısal sorgulama dilini kullanabilir  ve ara yüz formları geliştirebilir
  6. Bilişim  istemci işletim sistemlerinin temel özelliklerini, grafik ve animasyon yazılımlarını etkin biçimde kullanabilir.
  7. Bilgisayar ağlarına ilişkin kavramları bilerek, bilgisayarlar arası iletişim, organizasyon ve veri aktarım yöntemlerini kullanma becerisine sahip olur.
  8. Etkili iletişim kurma tekniklerine hâkim ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil yeterliliklerine sahip olma becerisi kazanır.
  9. Mesleki ve etik sorumluluk anlayışı bilincine sahip olur.
  10. Sanayi ve hizmet sektöründeki ilgili süreçleri yerinde inceleyerek uygulama becerisi kazanır
  11. İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olur
  12. Yaşam boyu öğrenme gerekliliği bilinci, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme bilinci kazanır.