Sevgili Öğrencilerimiz,

Bahar.2023 döneminde Mesleki İşyeri Uygulaması (MIU) yapacak öğrencilerin aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda süreci takip etmelidir.

1.) Alttan dersi olan öğrenci MIU yapabilmek için ne yapmalıdır?

MIU Yönergemiz gereği "Alttan dersi olan öğrencilerin" MIU yapabilmeleri için Yönergenin 9.Maddesinde tanımlı olduğu şekilde dilekçelerini MIU Program Koordinatörlerine 24.Ocak tarihinden önce teslim etmelidir.

1. Alttan Dersi olan öğrenciler ekli dilekçeyi kendileri doldurup imzalayrak MIU Program Koordinatörüne iletirler.
    • Her Öğrenci Alttan Derslerini ekleyerek MIU döneminde veya sonrasında nasıl tamamlayacağını beyan etmelidir
      • Teknik derslerinde başarılı olamamış (Sayıyı MIU Kurul'da belirleyeceğiz) öğrenciler MIU yapamayacaktır.
    • Dolayısıyla öğrenci okulun uzayacağını beyan ederek farkında olması beklenmektedir.
  2. MIU Program Koordinatörü öğrencinin talebini kontrol ederek "uygun" ise MIU Kurul'a (MIU Program Koordinatör ve Başkanları ile MYO Yönetim) değerlendirmeye sunar. MIU Kurul olarak değerlendirilerek öğrenciye bilgi verilecektir.
    • Bu dilekçedeki ders içeriklerini ve durumlarını MIU Program Koordinatörü kontrol etmelidir.
    • İhtiyaç durumunda öğrenciden ilave bilgi/belge/açıklama talep edebilir.
    • MIU Program Koordinatörleri
      • ELT  Öğr.Gör. Mehmet Tüven
      • IAT Öğr.Gör. Emin Deniz Anık
      • AUT Öğr.Gör. Kemal Keser
      • MEC Öğr.Gör. Aydın Ünsal

2.) Türkiye'de MIU (Staj) yapacaklar hangi belgeleri hazırlamalıdır?

TÜRKİYE'de MIU (Staj) yapacak öğrencilerin MIU(Staj) öncesi hazırlaması gereken belgeler ile nasıl hazırlayacakları ekli dosyada Kılavuz olarak bulunmaktadır.

• Kılavuzda paylaşıldığı şekilde belgeler ve ekleri öğrenciler tamamlamaktan sorumlu olup Müdüriyet onayına gelmeden önce eksiksiz olduğundan emin olmalsıınız.
  • Onay akabinde belgeler "MYO Öğrenci İşleri'ne teslim edilecektir.

3.) Almanya'da MIU (Staj) yapacaklar hangi belgeleri hazırlamalıdır?

ALMANYA'da MIU (Staj) yapacak öğrencilerin MIU(Staj) öncesi hazırlaması gereken belgeler ile nasıl hazırlayacakları ekli dosyada Kılavuz olarak bulunmaktadır.

• Onay akabinde belgelerin 1 nüshası "MYO Öğrenci İşleri'ne teslim edilecektir. (Almanya'daki firmadan alınan/gelen evraklar dosyaya eklenmiş olmalıdır)
  • Onaylı belgelerin asılları ise Vize alınması amacıyla Konsolosluk dosyasına öğrenci tarafından eklenmelidir.

4.) MIU (Staj) döneminde MIU Uygulama Raporu ile Proje Çalışmasında ne yapılacak, nasıl dosya hazırlanacaktır?

MIU yerleşimleri tamamlandığında Ocak sonunda yapılacak seminer ile Rapor Şablonları, Değerlendirme Tablosu ve yöntem ayrıca MIU Program Koordinatörleri tarafından paylaşılacaktır.

/sites/default/files/myo-miu_turkiye-evraksurectakibi_10-01-2023.pdf

/sites/default/files/miu-almanya_evraksurectakibi_09-01-2023_r3.pdf